Kulinarika

Kulinarikakulinarika-2Beseda Kulinarika pomeni umetnost pripravljanja in postrežbe jedi. Slovenija je na kulinaričnem področju izjemno raznolika in razvita dežela. Podjetje "Štrk" daje poseben poudarek pripravljanju jedi, značilnih za naše in bližnje kraje. Ponosni smo na naše slovenske jedi, raznolikost pokrajin in običajev in se osredotočamo na slovensko kuhinjo, v kateri prevladujejo vsakovrstne juhe, mesne jedi, prikuhe in domače sladice. Med najpomembnejšimi avtorji naših kuharskih receptov prednjačita gospod Ivan Ivačič in babi Rozi. Knjiga njenih receptov bo kmalu izšla pod naslovom Recepti naše babi Rozi. Našim izkušnjam v slovenski kulinariki smo dodali dalmatinsko kuhinjo, v katero smo vključili pripravo raznih morskih in primorskih dobrot.

Zagovarjamo misel: najboljše kombinacije jedi so tiste, kjer karkoli, kjerkoli raste skupaj na določenem območju!

Dodatkov kot so zelenjavni dodatki v prahu, jušne kocke, bela moka, belo olje, pecilni prašek, ne uporabljamo: nadomestili smo jih z naravnimi sestavinami in začimbami z domačega vrta, z oljčnim oljem, bučnim oljem, maslom, itd.

V terenski kuhinji kuharja na domu uporabljamo začimbe in dišavnice z našega bogate zeliščnega domačega vrta! Te dišavnice so npr.: meta, melisa, žajbelj, rožmarin, majaron, šetraj, itd.

Slovenska in dalmatinska kulinarika ponuja nešteto možnosti uživanja dobre, raznolike, zdrave hrane polne naravnih sestavin, do katerih je danes lažje priti kot nekoč! Tako se lahko začne "koncert" dobrih okusov uživanja dobrot na vaši izbrani lokaciji oz. pri VAS DOMA!

   kulinarika-3   kulinarika-4