»Carpe diem«
Quintus Horatius Flaccus
»Uživaj v trenutku življenja!«

previous arrow
next arrow
Slider

Privoščite si nekaj posebnega

prvovrstno govedino na oglje grilu z 22 karatnim ZLATOM!

WAGYU KOBE GOVEDINA

 

(poreklo: Japonska) na oglje grilu z jedilnimi zlatimi 22K lističi:

Najprestižnejša, prvovrstna, najboljša in najdražja govedina na svetu! Ta vrsta goveda izhaja iz  Japonske. Pridobljena je iz vrste govedi tajima-gyu, vzrejene v japonski prefekturi Hyogo (Kobe je glavno mesto). Selektivna vzreja govedi, ki traja že 1900 let, njena izolacija in posebne metode prehranjevanja so pripeljale do unikatnih razlik v teksturi in okusu japonske govedine Wagyu.

Cena za 2 do 3 osebe: 550,00 € (cca 0.7 kg brez kosti)*

Ob naročilu dveh jedi prejmete penino z zlatimi lističi – GRATIS!

WAGYU GOVEDINA

(poreklo: Avstralija, ipd.) na oglje grilu z jedilnimi zlatimi 22K lističi:

Wagyu govedina iz Avstralije se prav tako vsled svoje premium kakovosti uvršča v sam svetovni vrh po kvaliteti in zaželjenosti. K dosegu tako visoke stopnje vzreje tega goveda v Avstraliji so pripomogli tudi japonski farmarji s svojim znanjem o selekciji in vsem drugim potrebnim, za vrhunsko vzrejo. Zaradi izvrstnega naravnega okolja v Avstraliji, najboljše genetike in naravnega načina vzreje, to meso dosega najvišje standarde in je neverjetno dobrega okusa.  Za odličen okus Premium Wagyu mesa je odločilen tudi način vzreje teh živali. To je nestresno bivanje živali na pašnikih do 36 mesecev starosti in na koncu suha krma z žitaricami (grain fed) najmanj 300 dni!

Cena za 2 do 3 osebe: 350,00 € (cca 0.7 kg brez kosti)*

TOMAHAWK »black angus« GOVEDINA

 

(poreklo: ZDA) na oglje grilu z jedilnimi zlatimi 22K lističi:

Izpeljanka iz bržolnega steaka (ribeye) s podaljšano rebrno kostjo. Iztegnjeno golo rebro še poveličuje mogočnost enega izmed najokusnejših govejih steakov. Tomahawk rez govejega hrbta se nanaša na del med šestim in 12. rebrom, posamezni steak je debel 3–5 cm. Je celoten obseg bržole, s čimer je ohranjeno bogastvo različnih okusov posameznih mišic in maščobnega tkiva. Meso je zorjeno 4 tedne po metodi suhega zorjenja na temperaturi 0°C-2°C in 82% vlage. V času zorjenja poteka v mesu proces naravne fermentacije, kar daje mesu po končanem zorjenju mehkobo, sočnost in svojstven okus. Black angus govedina po kakovosti in slovesu na lestvicah mesnih dobrojedcev zaseda drugo mesto takoj za japonsko kobe govedino.

Cena za 2 do 3 osebe: 200,00 € (cca 1 kg s kostjo)*

ROASTBEEF »black angus«

(poreklo: Argentina, Urugvaj ali Avstralija) na oglje grilu z jedilnimi zlatimi 22K lističi:

Govedo Black Angus je pasma goveda, ki se naravno prehranjuje na prosti paši. Je starosti 22–24 mesecev in je najmanj 270 dni hranjeno s posebnimi žitaricami v prosti reji, zaradi česar je meso super mehko in marmorirano. Zaradi majhnih maščobnih žilic, ki so prepredene po mesu, to optimalno dozori ter je nepozabnega okusa. Black angus govedina po kakovosti in slovesu na lestvicah mesnih dobrojedcev zaseda drugo mesto takoj za japonsko govedino.

Cena za 1 osebo: 140,00 € (cca 0.3 kg brez kosti)*

Na voljo so tri stopnje zapečenosti ekskluzivnih jedi:

RARE - 55°C do 57°C
MEDIUM - 60°C do 63°C
MEDIUM WELL - 65°C do 69°C

Prvovrstno in najkvalitetnejšo govedino, katero ima izredno visoko stopnjo omega 3-maščob in ima pozitiven vpliv na zniževanje holesterola, solimo s

SOLNIM CVETOM, ki je najdragocenejši pridelek Piranskih solin!

Solni cvet so drobni piramidasti kristali bele do roza barve, kateri nastajajo le ob brezveterju, saj jih zmoti že najmanjši val. Ko pride čas pobiranje solnega cveta, jih v tankem sloju na površini solnih polj z največjo ljubeznijo solinarji nežno poberejo s posebej prirejeno mrežico, ki je vpeta v leseni okvir. Ker se solni cvet Piranskih solin odlikuje z veliko mero mineralov in s posebej izrazitim okusom ter vonjem, mu strokovnjaki kulinarike priznavamo, da kakovostno presega vrsto v svetu čislanih sort "la fleur de sel." Ustvarja položaj ene najboljših morskih soli na svetu in zaradi dolge tradicije pridelave, majhnega območja, na katerem ga pridelujejo z veliko vloženega dela, dobiva v sodobni kulinariki prav poseben značaj.

 

*Naročilo PREMIUM ponudbe je potrebno oddati najmanj 14 dni pred željenim datumom priprave jedi oz. dogodka.

(Viri: KLIK 1, KLIK 2, KLIK 3, KLIK 4.)